Bilder og slikt

Først må det velges hva slags type innhold som skal legges til. Dette være seg "aktivitet", "nyhet", "side" eller lignende. For å velge, trykk i menyen kalt "Vedlikehold" til venstre.

Dokumenter lastes opp ved å benytte opplastingen av filer under der man skriver:

Det har vist seg at Internet Explorer ikke alltid fungerer her. Bruk derfor Firefox, Google Crome eller andre nettlesere for å benytte dette hvis ikke Internet Explorer klarer det.

For å legge til bilder er det et ikon rett over feltet der du skriver, som ser slikt ut:

Trykk der, og velg så "Bla igjennom server". Da skal det komme opp et nytt vindu som ser slik ut:

Hver bruker har fått en egen mappe i menyen til venstre. Velg den som gjelder for deg. Når mappen er markert vil du i hovedvinduet se alle bildene som er lagt inn der. Mappestrukturen i menyen til høyre er hierarkisk og kan endres etter behov. Hvis det ønskes å opprette nye mapper er det bare å velge f. eks. mappen "sverre", og trykk "Directory" øverst i bildet. Der kan nye undermapper opprettes (eller slette gjeldende mappe). Det kan være lurt å opprette en nye mappe for hver opplastingsrunde slik at ikke alt havner i samme mappe. En mappe for bilder fra hver tur vil  gjøre det veldig oversiktlig og enkelt å legge inn bildene etterpå.

For å laste opp bilder til å legge inn i nyheten eller referatet velger man først mappen det skal lastes opp til, og så trykker man på knappen "Last opp", oppe til venstre. Velg "Bla gjennom" og "Last opp", så vil bildet vises når det er lastet opp. Gjenta så dette til alle bilder er lastet opp. Velg det bildet du ønsker å legge inn ved å trykke på det slik at det vises, og trykk på "Insert file" og deretter "OK". Da er det kommet inn der du skriver.

For å ha mange bilder på samme side er det nå bare å trykke på bildeikonet og velge de andre bildene som er lastet opp, en etter en til alle er med. Det kan være lurt å opprette usynelige tabeller for å plassere bilder og tekst sammen, særlig hvis det blir flere bilder i bredden. Dette gjøres ved å velge ikonet "Tabell" to plasser til høyre for bildeikonet. Sett inn antall rader og kolonner, og legg inn 0 for rammestørrelse. Dra nå bildene inn eller sett musepekeren i tabellen før du legger inn bildene. Da kommer de dit automatisk når bildene settes inn.