Skaftnesdagen 12.juni fra 12-15.

 

SKAFTNESDAG OG FISK-BYTTEDAG. 

Søndag 12.juni er det nytt treff på Skaftnes, det 25. i rekken. I dette  

fine fiskerbondemiljøet har vi hatt mang en gledelig stund, der vi kan mimre over livet på en gård fra en svunnen tid. Historielaget og Husflidslaget har også i år hovedansvaret for arrangementet, som åpner klokken 12 med en kort andakt i gammel stil, slik vi pleide å ha det tidligere, og siden det var i 1992 vi startet, vil dette være en fin tradisjon å ta opp. 

Fisk-bytterdagen er fra gammelt av satt til den 12. juni. Da var det stor aktivitet i værran, der fisken på hjellene ble skåret ned, fraktet ut til jektan og omsatt. Dette vil vi få høre litt mer om fra naustdøra ved ett-tiden. 

Siden Ernst Z. var født på denne dato, har han laget et dikt om omhandler temaet og som vil bli lest opp, slik at flere kan få vite mer om denne aktiviteten ettersom den i dag er gått ut på dato. 

Det vil bli anledning – som før - til å kjøpe kaffe, vafler, klappekake, rømmegrøt. I krambua har Husflidslaget litt av hvert, og Unni har litt ekstra å få kjøpt til hagen. Fagerlia Gård er der med sine produkter Det blir vist fram garn av Lofotull, spinning, brodering av Lofotbunad, og en liten ryevev er også der. Og så kavelbinding. 

Selvfølgelig er det natursti å bryne seg på, og kanskje enda noe mer kan komme til. Vi holder det åpent.  

Historielaget og Husflidslaget ønsker velkommen til en ny Skaftnesdag og til en god prat i hovedhuset, naustet, brygga eller ute på tunet. Inngang kr. 50/30. Barn under 5 år har gratis adgang. 

Kolbjørn Bugge,leder VHL