"Ikke bare vikinger"-en kulturvandring i Borg-området.

 

«IKKE BARE VIKINGER» - EN KULTURVANDRING I BORGOMRÅDET.

Den 20.mai arrangerte Historielaget en tematur i Borgområdet, i et område som for mange deltakere var noe ukjent. Ledsager på turen var Pål Eikås, som kjenner dette området særlig godt fra tidligere studier i området og som leirskolelærer. Vi vet at han hadde et nært samarbeid med vår amatørarkeolog Kåre Ringstad.

Turen startet ved Borge Kirke kl.11 med et 20-talls deltakere. Vandringen gikk ned mot Pollen og området mot Strømgård, der det var rikelig med stopp for å fortelle om historien i dette «arkeologiske eventyrland», som Kåre snakket om.

Pål har en egen evne til å gjøre historien interessant, og det fikk deltakerne erfare. Jeg vil ikke gå inn på detaljene i historietimene, men bare nevne at selv kaffepausen ble til en historietime. På tilbaketuren gikk vi langs strandlinjen mot smia til museet. Der ble turen avsluttet, og Pål fikk sin takk med å få historielagets krus.

Ansvarlig fra styret var Karl A. Hansen og Anita Dunvold.

Området vi vandret i er særlig interessant både med sin historie og også for turgåere. Skulle gjerne sett at det ble gjort mer med området før det gror igjen, men det er vanskelig å si hvem som skal ta tak i saken.

Takk til deltakerne, og igjen takk til Pål Eikås.

En vellykket vandring i fint vår- og turvær. En vandring på nær 4 timer.

Kolbj. Bugge

 

Bilder fra turen.

Foto: Edgar Edvardsen.