AKTIVITETER

VÅR- OG SOMMERPROGRAM I VESTVÅGØY HISTORIELAG.

Vestvågøy Historielag har lagt aktivitetsprogrammet fram til sommeren, der bl.a.

arbeidet med slektsgransking er i gang i Biblioteket i Meieriet Kultursenter. Neste treff er 16. april med Kirsti Arctander og Jakob Eitrheim som ledsagere. Vi håper at interessen er god slik at dette arbeidet kan fortsette med opplæring og samlinger.

Etter visningen av filmen «Brennende minner» om evakueringen fra Finnmark og Nord-Troms, har laget fått inn en del opplysninger om folk som kom til Vestvågøy høsten 1944. Vi tar i mot flere opplysninger, slik at vi kan lage en oversikt over antall, bosted m.m. Send oss opplysninger som laget kan bruke til denne registreringen.

25. april kommer historiker Alan Hutchinson fra Bodø for å fortelle om husmannsveldet i Norge og i nord. I årboka LÓFOTR er det skrevet en del om husmannsplasser på øya vår, men kanskje kan vi etter besøket til Alan få mer innsikt i temaet. Kåseriet foregår i Fryseriet i Kultursenteret, og blir annonsert. Billetter kjøpes på Kultursenteret.

Historielaget vil oppfordre interesserte til å delta på 8. mai-markeringen som Vestvågøy Kommune sammen med Reserveoffisersforbundet avholder denne dagen. En god anledning til å se seg tilbake og minnes en spesiell historie i landet vårt og i verden forøvrig.

Om ettermiddagen 31. mai tar Johan Sirnes oss med til Dronninggrava på Einangen – et utsatt besøk fra forrige år. Også denne turen vil bli annonsert.

«Den siste vikingkongen» / Harald Hardråde vil bli omtalt av forfatter Jan Ove Ekeland. Forfatteren kommer hit i forbindelse med Reine Ord, og vil omtale boken og temaet den 6. juni i Fryseriet i Meieriet Kultursenter. Dette er et samarbeid med Biblioteket og VHL, og vi ser fram til en spennende kveld med spennende fortellinger fra norsk historie tusen år tilbake. Billetter kjøpes på Kultursenteret.

I forbindelse med Orkanas 25-årsjubileum samarbeider historielaget om et kåseri med professor Einar Niemi UiT, om «Nord-Norge og Eidsvoll 1814». Også en spennende tid i vår historie. Vi håper mange finner fram til Fryseriet i Meieriet Kultursenter den 16. juni. Billetter kjøpes på Kultursenteret.

Historielaget har flere aktiviteter på gang som vi arbeider med, og det vil bli gjort kjent etter hvert.

Velkommen til å være med på vår historiereise.

Kolbjørn Bugge

Leder VHL