Aktivitetsprogram 2018.

AKTIVITETSPROGRAM 2018 FOR VESTVÅGØY HISTORIELAG.

Her kommer en oversikt over programmet som Historielaget har planlagt for 2018:

13.mars: Slektsgransking for nybegynnere og for de som vil lære mer.  Sted: Biblioteket, Meieriet Kultursenter. Oppstart: kl.10.30

Ledes av Kirsti Arctander og Jakob Eitrheim, begge med god erfaring om temaet. Ta med

egen PC. Gratis.

21.mars: Brennende minner – dokumentarfilm fra evakueringen fra Finnmark og Nord-Troms, en film som settes opp av Meieriet Kino. Filmskaper Ellen-Astrid Lundby og Johs.Røde blir tilstede i forbindelse med framvisningen. Billetter i Meieriet Kultursenter.

NB! Dette er en film Historielaget anbefaler, som grunnlag for å få vite mer om de som kom til øya vår.

25.april. Husmannsveldet i Norge og i Nord. Kåsør er Alan Hutchinson, Bodø. En opptakt til å finne ut mer om husmannsplasser på Vestvågøya. Sted: Fryseriet, Meieriet Kultursenter Kl. 18. Billetter kr.100 ink.kaffe kjøpes i Kultursenteret. Annonseres.

31.mai: Tur til Dronninggrava på Einangen (Utsatt fra 2017 p.g.a.dårlig vær)

Oppmøte: Einangen kl.18. Samarbeid med Johan Sirnes. Ca. 2 timer. Ta gjerne med kaffe. Gratis. Annonseres.

Vestvågøykalenderen 2019 med mange interessante, gamle bilder.

6.juni. «Den siste vikingkongen» – Harald Hardråde. Forfatter Jan Ove Ekeberg kåserer om fra boken sin om dette tema. Et samarbeid med Reine Ord 2018, Historielaget og Biblioteket. Sted: Fryseriet, Meieriet Kultursenter kl. 19. Billett ink.kaffe  kr 125 kjøpes i Kultursenteret. Annonseres.

16.juni: «Nord-Norge og Eidsvoll 1814. Om nølende nordlendinger og handlekraftige finnmarkinger». Kåsør er professor i UiT, Einar Niemi. Sted: Fryseriet, Meieriet Kultursenter kl.19  Dette er et samarbeid mellom Orkana Forlag (25 år)  og Historielaget. Annonseres. Inngangspenger.

Skaftnesdag 2018: Dette må vi komme tilbake til siden det er usikkert om det blir arrangert Skaftnesdag i år.

1.juli.? Bronselur – en klang av fortid. Konsert på Borg med filmopptak. Også filmopptak ved Dronninggrava og fra gamleveien til Uttakleiv. Programmet er ikke ferdig enda. Annonseres.

Sommersalg av gamle kalendere og årbøker til nedsatt pris.

August: Tematur til Æsholman med bl.a. foredrag av Kristine Moltu. Programmet blir interessant, men er ikke ferdig enda. Annonseres.

Årboka LOFOTR: oktober/november.

Arrangementene vil bli annonsert i lokalavisene, facebook, heimesiden, e-post og ellers kontakt.

For VHL

Kolbjørn bugge, leder