Tur til Island juli 2013.

Til Island sommeren 2013.

Vestvågøy Historielag vil arrangere en historisk ukestur til Island i tiden 2.-9.juli neste år. Avreise skjer fra Oslo Gardemoen om morgenen den 2.juli. Dette er et samarbeid med lederen av Lofoten Turlag, Sigfus Kristmannsson, og han har laget en reiseplan, som vil gå til Bolungavik i Isafjord (nordvest) – en rundreise på vestkysten av Island –og en tur som vil inneholde reise med innleid buss som Sigfus kjører, med stopp og overnatting på mange historiske og kjente steder.

Bolungavik er stedet der en landnåmskvinne fra Hålogaland slo seg ned, og det gjelder Turid Sundfylleren som kom dit ca. år 945.

Det er få kvinner som nevnes i forbindelse med landnåm på Island, og Turid er en av dem. Navnet Sundfylleren kommer sannsynligvis fra at det sies at hun kunne fylle fjorder med fisk i uår. Hun og sønnen Volu-Stein settes i forbindelse med eddadiktet Voluspå. 28.juli i år ble det avduket en bauta i Bolungavik.

Turen er ikke sponset av Historielaget, og den vil koste et sted mellom 10-11.000 kr. Da regnes flyreise, bussturene, overnatting med. Mat må man ha, men det kommer i tillegg.

Turen er kjent fra styrereferatene i det siste, som ligger på heimesiden til laget, slik at flere har allerede meldt seg som deltakere. Vi satser på max 20 deltakere, og dersom det er noen av medlemmene som ønsker å være med, er det enda noen plasser ledig og kan melde fra til undertegnede. Først til mølla…

Reiseprogrammet kan oversendes til interesserte.

Kolbjørn Bugge kolbugge@online.no  /90692113